החוג לספרות מרכין ראש עם לכתו של פרופ' א.ב יהושע, חבר סגל יקר, דיקן הסטודנטים הראשון שלנו, ממעצבי האוניברסיטה וענק רוח בחברה הישראלית ובעולם.
תרומתו העצומה של א.ב יהושע לעולם הספרות והתרבות הישראלי לא תסולא בפז ובכישרונו הייחודי הוא ידע לעסוק בסוגיות חברתיות ולאומיות דרך סיפורים אישיים ואנושיים. דרך ספריו והגותו הוא הראה את חשיבות תפקידו של איש הרוח לחברה כולה.
פרופ' יהושע הצטרף לאוניברסיטת חיפה בשנת 1970 והיה דיקן הסטודנטים הראשון של האוניברסיטה בין השנים 1970-1973. כפי שהעיד בעצמו, כמה מסיפוריו החלו להיכתב במשרדו בקמפוס. החל משנת 1972 התמנה לחבר סגל בכיר בהחוג לספרות עברית והשוואתית - אוניברסיטת חיפה, בה היה חבר עד צאתו לגמלאות. הוא היה מרצה אהוד וסלל את ההבנה לחשיבות של החיבור בין אמנים ואמניות מצטיינים ואנשי ונשות האקדמיה. פרופ' יהושע זכה בפרסים ואותות הוקרה רבים במהלך חייו, ביניהם פרס ישראל ופרס א.מ.ת.
זהו כבוד גדול עבורנו שאיש משכמו ומעלה ודמות מופת כפרופ' יהושע היה חבר קהילת האוניברסיטה, ומותו מותיר חלל גדול בלבבות כולנו.
יהי זכרו ברוך